Spel i de olika åldrarna

Spel i de olika åldrarna

 

Bingo ses av de flesta som ett spel för äldre människor. Självklart ligger det något i det eftersom många pensionärer tycker att bingo är ett perfekt sätt att sysselsätta sig när man har så mycket fritid som pensionen innebär. I amerikanska filmer ser vi dessutom ofta hur de gamla, och gärna överviktiga, personerna spenderar all sin tid i bingohallen. Och visst är det väl så att just när det gäller bingohallar så är majoriteten av alla besökare pensionärer.

Faktum är dock att Bingolotto har gått neråt i åldrarna. För 10-15 år sedan var Bingolotto något som, lite äldre, vuxna ägnade sig åt, ibland med barnen vid sin sida. Men att en människa i 20-30årsåldern frivilligt skulle köpa en lott och sitta klistrad framför detta svenska underhållningsprogram fanns inte ens på kartan. Idag är det dock annorlunda. Lika väl som att många mellan 18-30 år gärna kollar på Melodifestivalen, vilket förr också var något som endast sågs av äldre och barn, så är det faktiskt många som tycker att Bingolotto är ett trevligt sätt att spendera kvällen.

Spel idag
Antagligen beror detta på att det idag är generellt mer populärt med spel av olika slag. Kort- och casinospel är heller inte längre något som bara gamla gubbar ägnar sig åt utan faktiskt något som människor i alla åldrar tycker är kul. En bidragande faktor är med största säkerhet att det idag finns ett stort urval av spelsidor på internet där man enkelt kan spela poker, blackjack eller lägga ett bet på en fotboll- eller hockeymatch. Tillgängligheten och det faktum att det idag är mycket internetbaserat gör att allt fler unga upptäcker spelvärlden och inser hur fantastiskt spännande och roligt det är. Och även om det ännu inte är så många unga människor i de traditionella bingohallarna så spelas faktiskt bingo online av människor i alla åldrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *